Heel Holland bakt.... maar Francien ook:)
Ik ben een trouwe kijker van het programma, maar geen bakster hoor!
Toch word je er door aangestoken en ik herinner mij een
makkelijk recept van een vriendin van mij...
Engels thee brood of cake
Het is een beslag op basis van thee!
en er wordt geen boter gebruikt.
Hou je van stevig brood....
dan is het het proberen waard.
Ik ben geen ervaren bakster.... verre van dat!
Dus zou best eens willen weten waarom een cake openbarst
aan de bovenkant?
Ik heb de cake gebakken in een mini oventje op 160 graden,
later verlaagd naar 150 graden, 75 minuten baktijd.
Te heet begonnen?
Recept van internet geplukt
hier te vinden
je kan er genoeg mee variëren door gedroogde pruimpjes en
noten er aan toe te voegen. Ik heb er wat kaneel doorheen gedaan.
Hier de bovenkant goed te zien.
(op mijn oude eet plankje, er stond ook nog een Garfield op gegraveerd, mijn
favoriete cartoon, maar helaas bijna vergaan)
Hij is wel helemaal gaar,
net uit de oven zie ik mijn buurman (broer) aankomen
en roep, wil je proeven? :)
Bakkie thee met plakje cake, lekker!
Goedgekeurd, ondanks de rommelige bovenkant.
Cake barst toch altijd open als je die bakt, niet? Ik heb het toch nooit anders geweten.
BeantwoordenVerwijderenZiet er toch in ieder geval lekker uit.
Grtjs
Daniëlle
Ik geloof dat ik ook nog nooit een dichte cake heb kunnen bakken, maar met mij valt niet te meten, ik ben al helemaal geen bakster ;-)
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er prima uit en het is goedgekeurd, prima toch!
Lijkt me heerlijk! En luchtig. Want, denk ik, lucht zoekt de weg van de minste weerstand; naar boven! ha tis een idee
BeantwoordenVerwijderenMijn cake barst ook altijd open!~Maar daarom smaakt ie niet minder lekker. Ik weet echt niet hoe het komt...
BeantwoordenVerwijderenHier barst de cake ook altijd maar je cake is prachtig gerezen en smaakt vast prima. Ik ga het recept eens uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenIk ben benieuwd hoe je de smaak vindt. Succes met bakken:)
Verwijderen