achtergrond

Over mij

Mijn foto
Op het moment redelijk "haak" verslaafd! Ik hou van vrolijke kleuren, zeker voor de kinderknuffels. En af en toe duik ik in het papier. Heb je een vraag over iets, stel hem gerust en kom daarna terug, ik antwoord altijd op mijn blog zelf. Mijn website franciens muizen bestaat niet meer, en om mijn muizen toch digitaal te bewaren begin ik een muizenblog http://franciens-muizen.blogspot.nl/

2e blog(je)

Neem ook eens een kijkje op:
http://franciens-muizen.blogspot.nl/

donderdag 23 oktober 2014

Tea bread or cake


Heel Holland bakt.... maar Francien ook:)
Ik ben een trouwe kijker van het programma, maar geen bakster hoor!
Toch word je er door aangestoken en ik herinner mij een
makkelijk recept van een vriendin van mij...

Engels thee brood of cake

Het is een beslag op basis van thee! 


en er wordt geen boter gebruikt.
Hou je van stevig brood....
dan is het het proberen waard.


Ik ben geen ervaren bakster.... verre van dat!
Dus zou best eens willen weten waarom een cake openbarst
aan de bovenkant?
Ik heb de cake gebakken in een mini oventje op 160 graden,
later verlaagd naar 150 graden, 75 minuten baktijd.
Te heet begonnen?

Recept van internet geplukt
hier te vinden 
je kan er genoeg mee variëren door gedroogde pruimpjes en
noten er aan toe te voegen. Ik heb er wat kaneel doorheen gedaan.


Hier de bovenkant goed te zien.
(op mijn oude eet plankje, er stond ook nog een Garfield op gegraveerd, mijn
favoriete cartoon, maar helaas bijna vergaan)


Hij is wel helemaal gaar, 
net uit de oven zie ik mijn buurman (broer) aankomen
en roep, wil je proeven? :)
Bakkie thee met plakje cake, lekker!
Goedgekeurd, ondanks de rommelige bovenkant.








6 opmerkingen:

  1. Cake barst toch altijd open als je die bakt, niet? Ik heb het toch nooit anders geweten.
    Ziet er toch in ieder geval lekker uit.
    Grtjs
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geloof dat ik ook nog nooit een dichte cake heb kunnen bakken, maar met mij valt niet te meten, ik ben al helemaal geen bakster ;-)
    Het ziet er prima uit en het is goedgekeurd, prima toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me heerlijk! En luchtig. Want, denk ik, lucht zoekt de weg van de minste weerstand; naar boven! ha tis een idee

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn cake barst ook altijd open!~Maar daarom smaakt ie niet minder lekker. Ik weet echt niet hoe het komt...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier barst de cake ook altijd maar je cake is prachtig gerezen en smaakt vast prima. Ik ga het recept eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben benieuwd hoe je de smaak vindt. Succes met bakken:)

      Verwijderen