donderdag 23 oktober 2014

Tea bread or cake


Heel Holland bakt.... maar Francien ook:)
Ik ben een trouwe kijker van het programma, maar geen bakster hoor!
Toch word je er door aangestoken en ik herinner mij een
makkelijk recept van een vriendin van mij...

Engels thee brood of cake

Het is een beslag op basis van thee! 


en er wordt geen boter gebruikt.
Hou je van stevig brood....
dan is het het proberen waard.


Ik ben geen ervaren bakster.... verre van dat!
Dus zou best eens willen weten waarom een cake openbarst
aan de bovenkant?
Ik heb de cake gebakken in een mini oventje op 160 graden,
later verlaagd naar 150 graden, 75 minuten baktijd.
Te heet begonnen?

Recept van internet geplukt
hier te vinden 
je kan er genoeg mee variƫren door gedroogde pruimpjes en
noten er aan toe te voegen. Ik heb er wat kaneel doorheen gedaan.


Hier de bovenkant goed te zien.
(op mijn oude eet plankje, er stond ook nog een Garfield op gegraveerd, mijn
favoriete cartoon, maar helaas bijna vergaan)


Hij is wel helemaal gaar, 
net uit de oven zie ik mijn buurman (broer) aankomen
en roep, wil je proeven? :)
Bakkie thee met plakje cake, lekker!
Goedgekeurd, ondanks de rommelige bovenkant.